Av min adfærd...

Mit hjerte brænder mest for vores DEJLIGE "besværlige" hunde <3

Rigtig mange hunde udviser en uhensigtsmæssig adfærd ved møde med andre hunde. Årsagerne kan være flere, men én ting er sikker - man bliver set som ejeren med den aggressive hund. Det er ærgerligt og det er hverken sjovt for hund eller ejer.

Symptomerne kan være flere og hundens mål er enten at komme over til den anden hund, eller væk fra den - årsagerne kan også være flere.

Oplever du følgende med din hund?

  • Min hund trækker voldsomt i linen
  • Min hund gør og hyler
  • Min hund knurrer og laver udfald
  • Min hund bliver stiv i kroppen og stirrer
  • Min hund er slet ikke sjov at gå tur med - vi går tur, når andre folk sover eller på øde steder
  • Min hund bliver stemplet som aflivningsklar
  • Min hund og jeg bliver kaldt grimme ting
  • Min hund gør mig frustreret og jeg aner snart ikke mine levende råd

Passer dette på dig og din bedste ven?

I så fald kan vi varmt anbefale vores adfærdskursus - Av min adfærd... På adfærdskurset kommer du til at møde andre hundeejere, som står i præcis samme situation som dig. Vi snakker åbent om alle problemstillingerne og arbejder med positive og videnskabeligt dokumenterede redskaber, som du naturligvis kan bruge i hverdagen med din hund. 

Uhensigtsmæssig adfærd sætter sig hurtigt som dårlige vaner, så jo før du tager fat på problemet, jo nemmere vil det være for dig, at arbejde med din hunds adfærd.

Vi gør opmærksom på, at dette kursus henvender sig til dig, der både har tid og lyst til at arbejde med din hund imellem træningsgangene så vel som efterfølgende kurset.

På dette kursus, "Av min adfærd..." er der plads til 4 hunde. Der vil være hviletid for hundene i bilerne - imens du kigger på de andre hundes fremskridt.

Pris:

4 x ca. halvanden time samt teoriforedrag á ca. 1 time: 2900 kr.
- alle i hundes husstand er velkommen.

OPSTART AUGUST

Dato:

Fredag den 11. august klokken 15.00 - 17.30
Fredag den 25. august klokken 15.00 - 16.30
Torsdag den 7. september klokken 16.00 - 17.30
Onsdag den 20. september klokken 15.00 - 16.30

Sted:

Havndrupvej 6, 5750 Ringe

OBS: Lad hundene sidde i bilerne, indtil vi går i gang, da vi hver gang starter med snak. Skal hundene luftes inden træning, finder du en lille hyggelig skov blot 400 meter væk.

Hold med opstart 25. august

Dato:
Fredag den 25. august klokken 17.00 - 19.30
Torsdag den 7. september klokken 18.00 - 19.30
Onsdag den 20. september klokken 17.00 - 18.30
Torsdag den 5. oktober klokken 16.00 - 17.30

Sted:

Havndrupvej 6, 5750 Ringe

OBS: Lad hundene sidde i bilerne, indtil vi går i gang, da vi hver gang starter med snak. Skal hundene luftes inden træning, finder du en lille hyggelig skov blot 400 meter væk.

Hold med opstart d. 5. Oktober

Dato:

Torsdag d. 5. oktober klokken 13.00 - 15.30
Fredag den 20. oktober klokken 16.00 - 17.30
Torsdag den 2. november klokken 15.00-16.30 
Torsdag den 16. november klokken 14.00-15.30

Sted:

Havndrupvej 6, 5750 Ringe

OBS: Lad hundene sidde i bilerne, indtil vi går i gang, da vi hver gang starter med snak. Skal hundene luftes inden træning, finder du en lille hyggelig skov blot 400 meter væk.

Lise Junker Nielsen - Gandalf, hvid Schweizisk hyrdehund

Jeg tror min mand sagde det bedst, da han igår kom hjem fra gåturen med Gandalf og sagde: "Nu er det andre hundeejere der bliver pinlige over, hvordan deres hund opfører sig i forhold til Gandalf" :-)

Rikke Jensen - Luka, Samojed

Men her er min oplevelse:

Før Luka og jeg startede på Av min adfærd hos Camilla, måtte vi planlægge vores gåture, så vi mødte mindst muligt - helst ingen.

Luka reagerede med gøen, hoppen og voldsom trækkeri ved synet af andre hunde og mennesker - på LANG afstand. Han stressede heeelt vildt og det tog så lang tid at få ro på ham igen bagefter.
Han reagerede mest af ekstrem glæde, men hanhunde reagerede han aggressivt ved.
Det var pinligt og vi mistede faktisk lysten til gåture, de var slet ikke hyggelige længere.

Under træningen hos Camilla, fik vi et ton af gode råd og massere af vejledning. I øvrigt også nogle gode træningsbuddys i de andre på holdet.
Alle havde forskellige udfordringer og der var tid og plads til at hjælpe os alle. Luka skulle feks bruge 3 gange så meget afstand som de andre, og det var helt okay.

Imellem træningsdagene lånte vi bl.a. Buster med hjem (en falsk hund), som vi kunne træne med på afstand. Da det gik fint, trænede vi med en af de andre fra holdet, da de havde lignende udfordringer.

Den dag i dag, kan Luka sagtens ignorerer hunde på afstand. Hver anden kan vi sagtens gå nogenlunde tæt forbi, og enkelte bliver der stadig trukket i snoren ved - men meget sjælendt gøen.

Mennesker i bevægelse kan vi også gå forbi uden reaktion - helt tæt forbi. Men står de stille, vil han dog hen hilse hvis vi kommer tæt på.

Dét havde jeg aldrig troet var muligt.

De metoder vi fik, bruger vi også til at træne nye farlige maskiner ved naboen, fugle (så måger på stranden bliver nu ignoreret), når hunde går forbi vores have og så videre.

Jeg tror faktisk at dét råd der gjorde forskellen for os - fordi Luka var for stresset til at tage imod godbidder - var noget i dur med: “hvis du tænker en plan inde i dit hoved, så kommer det lige pludseligt.” Ooog guess what - det gjorde det. Det satte nemlig MINE tanker igang.
Vi fandt hurtigt ud af hvad der virkede for lige præcis Luka.

Dorthe Hindborg Greve - Simba, ruhåret Vizsla

Min hund Simba og jeg har deltaget på adfærds kurset "av min adfærd" ved Camilla. Simba er en forsigtig hund og små ting gør ham bange. Det kunne f. Eks være en mand der skifter dæk på en bil i en indkørsel, hvor Simba ikke har set ham. Simba skal også være jagthund, men var bange og løb hjem når han var på jagt. På kurset lærte jeg at læse Simba og ikke frygte og undgå hans reaktioner. Men der imod at konfrontere de farlige ting. Og gennem positiv forstærkning ændre hans følelser omkring farlige ting. Det er nok livslang træning for os, men vi er nået så langt at vi nu går til alm hundetæning, og hilse på fremmede mennesker, og gå på jagt med mig, det havde jeg ikke regnet med for et halvt år siden! Adfærds kurset får mine varmeste anbefalinger! 

Ane Sofie Olsen - Martha, brun Labrador

Vi har en brun labrador på 2 år, som har gået til træning hos Fjeldsø fra den først uge, vi fik hende hjem. Vi har efterhånden gået på mange forskellige hold, og vi får gode råd med hjem hver eneste gang. Et godt råd, vi mange gange er vendt tilbage til er, at vores hunde kun gør det, der kan betale sig for dem. Når vi i mange tilfælde ikke helt har kunne gennemskue, hvorfor vi ikke kom i mål med en bestemt øvelse eller kommando, har vi tænkt på netop dette råd, og det har mange gange mindet os om, at det er os selv og ikke Martha, der har skulle justere på noget i forholdet til måden vi kommunikerer til hende på eller reagerer overfor hende på. Det har altså fungeret som en form for reminder om ikke at se undrende på hunden men i stedet mere på os selv, når der er noget i træningen, der ikke lykkedes. 

Adfærdsholdet:

Vi har gået på ”Av min adfærd” to gange. Vi kunne hurtigt mærke en kæmpe forskel på vores hund (Martha), efter vi begyndte at bruge træningen, vi lærte på holdet, i vores hverdag, og vi bruger stadigvæk øvelserne mange gange hver dag. Vi har en hund, der ivrigt vil hen til alt, hvad der bevæger sig eller på anden måde ser sjovt ud, og hun blev førhen enormt stresset af det, fordi hun ikke selv var i stand til at vælge til og fra. Ved hjælp af træningen på ”Av min adfærd” har vi kunne hjælpe hende rigtig meget på netop det punkt. 

Nu har vi brugt øvelserne og redskaberne fra ”Av min adfærd” så længe, at vi kan overføre dem på stort set alt, hvad Martha ser. Selvfølgelig først og fremmest mennesker og hunde, vi møder, men også duer, ænder, elektriske løbehjul mm. bliver hun bedre og bedre til at vælge fra og være ligeglad med, og det giver hende en langt større ro end førhen. I stedet for at sætte i spring med 180 km/t mod alt, hvad der ser spændende ud, stopper hun nu i stedet op, overvejer situationen og vælger så (for det meste) mig til og det interessante fra. 

Med træningen på adfærdsholdet har vi kunne give Martha redskaberne til at vælge fra, og lige med en så ivrig hund som hende, der har meget svært ved at sortere i alle verdens lugte, lyde og indtryk, er det det bedste vi har gjort for både hendes og vores skyld at være på adfærdsholdet.

Lise Junker Nielsen - Gandalf, hvid Schweizisk hyrdehund

Hej Camilla

Ville lige sende dig dette skønne videoklip af Gandalf til Havnekulturfestival. Ja du læste rigtigt, Gandalf var med på Havnekulturfestival her til aften. Ganske vidst kun i 15 minutter, så var han træt, men han gik roligt, hilste på folk og små børn når han fik lov, og fravalgte 3 andre hunde.

Jeg er så stolt af ham, og glad for at dette nu er muligt takket være dit kursus :-)
Nu tror jeg også på han er klar til begynder Byhunden :-)

God weekend
Lise og Gandalf