Hvad er klikkertræning?

Al opdragelse er træning

Det gør ingen forskel om du opdrager en familiehund eller træner en konkurrencehund - du vil gerne opnå resultater.

Klikkertræning er en veldokumenteret videnskabelig træningsmetode. Den er baseret på læringslovene, som er helt grundlæggende principper for, hvad der lægger bag alle dyrs reaktionsmønstre. Det er altså den måde alle levende væsner lærer på - selv ægtefæller, teenagebørn, hamstre og spækhuggere.

Fordele ved klikkertræning

Klikkertrænede hunde er glade hunde, hvis øjne lyser af arbejdsglæde og kærlighed til samarbejdet med deres ejer. Deres haler logrer og de formår at holde en kontakt ud over det sædvanlige.

De klikkertrænede hunde lærer at være kreative og at turde prøve/tilbyde adfærd. De opnår ekstremt meget succes i træningen, da træningen tilrettelægges så hundene bliver sat op til succes. Dermed får de en god belønningshistorie på den ønskede adfærd, og du opnår den hund du ønsker dig.

Du får altså en glad og kvik hund, og du får selv en masse glæde over resultaterne. Klikkertræning er ikke blot en positiv træningsmetode, men også en effektiv metode som giver din hund større selvtillid og bedre resultater.

Klikkeren

Klikkeren er et redskab til indlæring af nye øvelser. Det er således ikke nødvendigt for dig, at benytte en klikker hele hundens liv. Yderligere kan du sagtens klikkertræne uden en klikker. Du opnår dog en mere klar og tydelig kommunikation til hunden ved brug af klikkeren, da den hjælper dig til at fortælle hunden helt præcis, hvilken adfærd du gerne vil have.