9. Neutralisering

Kastration er løsningen på alle problemer...... - narj det er det bestemt ikke!!!

For flere år siden gik jeg til min dyrlæge…… Jeg kendte ham ikke, for vi var netop flyttet til vestfyn. Jeg sagde til ham i forbindelse med, at min hund var til tjek, om han ikke ville tænke over, hvor mange hunde han neutraliserede og så se, om han måske kunne reducere det antal fordi at vi hundetrænere desværre har rigtig mange problemer med hundenes adfærd bagefter.

Et eksempel er, at jeg ved, at det er super træls, at dyreklinikkerne ikke har ret meget at lave i december måned. Èn december valgte en dyreklinik at lave tilbud på neutraliseringer…. Den 12. januar blev jeg ringet op af den første, hvis hund pludselig var begyndt at bide. Jeg spurgte om hun havde benyttet sig af neutraliserings tilbuddet, hvilket hun ganske rigtigt havde.

Man neutraliserer naturligvis hunde af forskellige årsager, men man neutraliserer i høj grad også hunde grundet adfærdsproblematikker. Det forholder sig således, at LANGT de færreste adfærdsproblemer er hormonrelaterede!!! og hvis de er, så er det ikke den eneste og heller ikke den største faktor i spil! Til gengæld er det langt oftest en faktor, som går i sig selv igen, helt naturligt! Så derfor siger det umiddelbart sig selv, at det ikke hjælper på et adfærdsproblem at kastrere hunden…

Til gengæld opnår vi ofte en række adfærdsulemper, og det efterlader således ejeren, og ikke mindst hunden, i langt større problemer, end denne var i før, hvilket kan lede til aflivning af hunden.

Dengang jeg gik til min dyrlæge og bad ham neutralisere færre hunde, var jeg forholdsvis ung, ny og grøn, og jeg var faktisk rigtig nervøs ved at sige det. Jeg blev kaldt ind bagefter og var sikker på, at nu vankede der skideballe… Men i stedet blev jeg tilbudt et afløser job.

SÅ WAW! Jeg har ekstremt stor respekt for mennesker, som kender deres grænser, og som er åbne overfor ny viden. Min dyrlæge tænkte, at han kunne gavne af min adfærds viden, og jeg kunne gavne af hans medicinske viden - som han allerede havde luret, at jeg var nysgerrig på.

Mit modige træk resulterede efterfølgende i, at jeg blev inviteret til møde med 10 dyrlæger, som jeg skulle sidde overfor og forklare om de adfærdsmæssige aspekter indenfor dette felt.

Og hør nu her - uanset hvor grænseoverskridende det var for mig, så var jeg heldig at få fat i de rigtige mennesker, som var åbne for at lytte. Min dyrlæge gik selv ind og researchede, og han fandt bl.a. frem til, at det indenfor hans verden gav mening, at man i hvert fald aldrig neutraliserede tæver inden første løbetid.

Vores verdener - dyrlæge vs. specialist i adfærd - bliver aldrig enige, og det må man bare acceptere. Men hvis man kæmper, så kan man få hinanden med i kampen, og så kan man mødes mere eller mindre på midten! Og det er en sejr.

Nu er det, så vidt jeg ved, blevet til almindelig viden i Danmark, at man ikke bør neutralisere tæver inden første løbetid, OG der er nu dyrlæger, som helt generelt ikke kastrerer hanhunde inden de har prøvet suprelorin staven først for at se virkningen. Det er også helt sikkert almindelig viden, at hvis suprelorin ikke har nogen effekt, så vil en kastration heller ingen effekt have.

Jeg ser samarbejde på tværs af fag felterne som en kæmpe sejr for dyrevelfærden. Min drøm er, at mange veterinærsygeplejersker og dyrlæger ser idéen i at uddanne sig på adfærds området, når vi alle arbejder sammen og tager højde for alle aspekter, så hjælper vi først på ærlig vis dyrene <3

Du får:

Når du køber dette produkt, får du en pdf, som du kan printe ud. Dette materiale er en del af hundeadfærdsuddannelsen, og det vil være tilgængelig i en periode.

Du kan nu vælge de emner, som interesserer dig mest. Bliver du fristet til at gennemgå alle 10 emner, har du efterfølgende muligheden for at tage eksamen for at opnå diplom for bestået hundeadfærdsuddannelse. Eksamens gebyret vil ligge omkring 2000kr. Dette vil være adgangsgivende for instruktøruddannelsen.

Pris neutralisering: 999 kr.

Få gratis - mit online kursus: "Vær lidt snedig..."

- og lær bl.a. hvordan du får din hund ind fra haven.
Du bliver samtidig skrevet op til mit nyhedsbrev. Bare rolig - nul spam. Kun emails om adfærd :)